Mailust ligt op een boogscheut van de bossen en rivier de Our en is onderdeel van de gemeente Sankt Vith.

Sinds jaren scoort de stad Sankt Vith met een buitengewoon groot aanbod aan restaurants in alle soorten inclusief een van de beste Belgische restaurants. De Bücheltoren is het enige geschiedkundige gedenkteken dat overgebleven is in deze stad die tijdens de oorlog verwoest werd.

Een historische rondleiding in de stad neemt de bezoekers mee naar die tragische tijd. De streek van St. Vith is een paradijs voor wandelaars en fietsers maar ook voor mountainbikers, die in het MTB park op tien kilometer rijden een waar paradijs vinden. Het deel van Waimes nabij St. Vith van de grote RAVeL fietsweg is nog een andere mogelijkheid om het prachtige landschap op een leuke manier te ontdekken. Een ander pad heet Planetenweg. Wandelaars kunnen hier de uitgestrektheid van ons zonnestelsel en de grootsheid van de afzonderlijke planeten in verhouding tot elkaar leren kennen.

In de Schieferstollen van Recht wandelen de bezoekers in het spoor van de gewinning van blauwsteen en ze leven zich in in een werkdag van de hardwerkende bevolking uit de 19de eeuw. Tijdens elk seizoen biedt de regio van St. Vith aantrekkelijke verblijven. ’s Winters kan men aan de Rodter Skihut, die ook een interessant biermuseum is, uitvoerig langlaufen (met skiverhuur) of terecht bij Skipistes An Der Leibach in Manderfeld. Voor alle activiteiten, en seizoensevenementen in de buurt kun u altijd terecht bij het Toerist informatie center in Sankt Vith of op de OstBelgien website voor de laatste updates.

Voor de avontuurlijke mens is er ook altijd nog Paintball East Belgium (Sportcenter Heinen) in Deidenberg of bij Eastbelgium Action, Fun en Karting Center in Burg Reuland, waar u zich zeker ook een dagje kunt vermaken samen.